Workshops

Workshop Programma 2021

Hallo allemaal,
Helaas hebben we nog steeds te maken met corona. Hierdoor kunnen er geen workshops in mijn atelier plaatsvinden. Zodra het mag zullen de workshop op locatie wel weer van start gaan.

Heb je zin om mee te doen met een workshop, schrijf je dan snel in. Dit kan via deze site maar ook via facebook of telefoon. Van iedere workshop maak ik een facebook evenement aan.

 

Voor alle workshops geld dat alle materialen aanwezig zijn. Mocht u eigen materialen mee willen nemen mag dit natuurlijk gewoon. Alle prijzen zijn inclusief materialen, tenzij u meer exemplaren zou willen maken. Het is dan mogelijk om voor een kleine vergoeding bij te kopen.
Je kan je inschrijven via mijn facebook evenementen, telefoon, maar ook gewoon via de mail.

Herfstboom schilderen

Herfstboom op doek, 40x120cm

Stap voor stap gaan we een langwerpig schilderij maken met acryl. Samen schilderen we een berkenboom  met prachtige herfstkleuren.
Datum: 2  oktober 2020,
Tijd: 19:00-21:30 uur.
Locatie: Groencentrum Buurse 'tNiej'nhoes, Broekheurnerweg 35, Buurse.
Kosten €25,-- inclusief paneel, materialen, koffie en thee.

Pompoen snijden

Halloween pompoen snijden

Met Halloween in aantocht kan ik het toch niet laten om een workshop pompoen snijden te geven. Een gave zelf uitgesneden pompoen bij de voordeur mag Halloween pompoen snijden toch zeker niet ontbreken!
Wegens de aangescherpte corona maatregelen gaat deze workshop helaas niet door!
Datum: 22  oktober 2020,
Tijd: 19:00-21:30 uur.
Locatie: Groencentrum Buurse 'tNiej'nhoes, Broekheurnerweg 35, Buurse.
Kosten €15,-- inclusief pompoen, koffie en thee.

Natuurtekenen

Binnenkort vanuit verschillende locaties, start ik weer met workshops natuurtekenen. De workshop start vanuit een buitencentrum van Staatsbosbeheer.

Ben jij een natuurliefhebber en wil je graag eens op een andere manier kennismaken met de natuur? Wil je genieten van de dingen om je heen. leren kijken op een andere manier dan je gewend bent.

als je denkt: 'ik zou best willen maar ik kan nauwelijks een poppetje tekenen, dus daar hoef ik niet aan te beginnen'. dan zul je verbaasd staan van wat je op zo'n workshop ineens allemaal blijkt te kunnen. als je al wat ervaring hebt, maar er om een andere reden nooit meer iets aan doet, is dit een leuke gelegenheid om je weer verder te ontplooien.

 

workshop Natuurtekenen

Een wandeling in de natuur wordt geheel anders door natuurtekenen. Leren waarnemen en kennismaken met de natuur op een andere manier. Genieten van de dingen om je heen (mindfullness). Voeling krijgen met de natuur.
datum: nieuwe datum volgt nog.
tijd: 14:00-17:00 uur
locatie:vanuit buitencentrum (Staatsbosbeheer)
kosten €35,--  (inclusief tekendummy, koffie en thee natuurlijk)

Inhoud van de workshop

 • vertrek vanuit verzamelpunt
 • we gaan wandelend het natuurgebied in
 • een korte kennismaking
 • uitleg van de workshop
 • klein stukje kleurenleer, de werking van kleuren in de natuur
 • leren waarnemen en voelen
 • uitleg techniek 'schetsen'
 • opdracht 1 en 2
 • korte evaluatie
 • korte uitleg opdracht 3
 • korte evaluatie

Tijdsduur ongeveer 3 uur

Materialen om mee te nemen:
Om voeling te hebben met de natuur, zitten we tijdens de cursus op de grond. Neem daarom eventueel een plaid of zitlap mee. als u dit niet prettig vindt kunt u eventueel een krukje of klapstoeltje meenemen. Voor tekenmaterialen hoeft u niet zelf te zorgen. Zorg er wel voor dat u naar weersomstandigheden gekleed bent.


Kerstkaarten schilderen met aquarel
Naar voorbeeld schilderen met aquarel potlood en aquarelverf.
Datum: nog in te plannen
Tijd: 14:00-17:00 uur.
Locatie: Groencentrum Buurse 'tNiej'nhoes, Broekheurnerweg 35, Buurse.
Kosten € 12,50 inclusief materialen, koffie en thee.

Mini cursus: Bloemen schilderen met aquarel
Deze minicursus bestaat uit vier schilderlessen. Tijdens deze lessen leer je de basisvaardigheden, bloemen tekenen en schilderen met aquarel potlood en aquarelverf.
Datum: nog in te plannen
Tijd: 14:00-17:00 uur.
Locatie: Groencentrum Buurse 'tNiej'nhoes, Broekheurnerweg 35, Buurse.
Kosten van 4 lessen € 60,- inclusief materialen, koffie en thee.

Mok bebloemen
In deze workshop gaan we mokken beschilderen met bloemen. Op deze manier kan je een mok helemaal naar eigen smaak pimpen. Ook leuk als cadeautje of voor jezelf.
datum volgt nog.  kosten €25,-- (inclusief materialen, koffie en thee natuurlijk)

Onderstaande workshops zijn al geweest. mocht er een workshop tussen staan die je graag zou willen doen neem dan even contact met mij op!

Art-Journaling, thema: vakantie
Een art journal is een visueel dagboek, een plek waar je kunt experimenteren, verbeelden, herinneren, nieuwe technieken proberen en je dagelijks leven documenteren met meer dan woorden alleen. Je schrijft nog steeds, maar je maakt ook schetsen, voegt foto`s toe of maakt complete collages. bijvoorbeeld recepten, vakanties, krantenknipsels, recensies van concerten, lijstjes... eigenlijk alles wat `zichtbaar` is.
datum volgt binnenkort, 14:00-17:00 uur kosten €15,-- (inclusief tekendummy en koffie en thee natuurlijk)

Stenen schilderen
Beschilderen van stenen met b.v. een leuke spreuk of mooi motief.
nieuwe datum volgt nog 20:00-21:30 uur kosten €12,50 (inclusief stenen, overige materialen, koffie en thee natuurlijk)

Dreamcatchers/windmobiel maken
Dreamcatchers zijn er in allerlei soorten en maten en past helemaal in een Bohemian interieur thuis. Maar ook voor buiten zijn windmobielen in allerlei vormen te vinden op internetTijdens de workshop ga je een dreamcather maken geheel in eigen stijl.
nieuwe datum volgt nog 19:30-21:30 uur € 20,-- (inclusief alle materialen zoals: linten, kralen, metaaldraad enz., koffie en thee natuurlijk)

 

 

Moeder/dochter workshop sieraden maken
Gezellig samen de workshop sieraden maken volgen. Kom jij ook met je moeder, of neem jij juist je (schoon) dochter mee uit voor deze creatieve verrassing. De sieradenworkshop is geschikt voor iedereen of je nu een beginner bent of gevorderd. Vanaf 8 jaar.
nieuwe datum volgt nog15:00-16:30 uur kosten €12,-- p/p (inclusief materialen, koffie en thee natuurlijk)

Decoupage Paaseieren.
De lente is weer begonnen en dat betekent dat het binnenkort weer Pasen is! In deze workshop gaan we donderdagavond 24 maart paaseieren versieren. Een heerlijke oude traditie die nooit minder leuk is geworden!
nieuwe datum volgt nog 20:00-21:30 uur kosten €12,--p/p  (inclusief materialen, koffie en thee natuurlijk)

Vogelhuisje pimpen
Iedereen heeft wel een vogelhuisje in zijn of haar tuin. Maar nu heb je de kans om deze vogels een heel speciaal huisje te geven. Kom met een aantal vriendinnen een vogelhuisje ‘pimpen’ bij atelier-cana. Een vogelhuisje is leuk voor in de tuin maar kan ook als decoratie in huis.
nieuwe datum volgt nog,  creatief café, 19:30-22:00 uur  kosten €15,-- (inclusief vo
gelhuisje en docoratiematerialen, koffie en thee natuurlijk)

Natuurtekenen
Een wandeling in de natuur wordt geheel anders door natuurtekenen. Leren waarnemen en kennismaken met de natuur op een andere manier. Genieten van de dingen om je heen (mindfullness). Voeling krijgen met de natuur.
nieuwe datum volgt nog 14:00-17:00 uur kosten €15,--  (inclusief tekendummy, koffie en thee natuurlijk)

Dikke dames schilderen
Wordt je ook zo vrolijk van de Dikke Dames schilderijen? Tijdens deze workshop ga je aan de slag met een al voorgetekend doek. Bepaal je eigen kleuren, geef je eigen draai aan het schilderij! Hierdoor ga je naar huis met een fantastisch leuk Dikke Dame schilderij! (Je hebt hier geen schilderervaring voor nodig)
nieuwe datum volgt nog 14:00-17:00 uur kosten €20,--  (inclusief schilderdoek, koffie, thee en iets lekkers natuurlijk)

Silhouet zwart wit 
Maak je eigen unieke silhouet hanger of als cadeautje voor een ander. Tijdens deze workshop kun je jou eigen dierbaren op een bijzondere manier altijd bij je dragen. De foto van je oma, kind of wie je ook maar wilt gebruik je om een ouderwets zwart silhouet mee te maken.
nieuwe datum volgt nog  20:00-21:30 uur kosten  €12,50 (inclusief materialen, koffie en thee natuurlijk)

3D Olifant schilderen 
Versier je eigen olifant. Tijdens de workshop krijg je een papiermache olifant die versiert mag worden op verschillende manieren. zo kan de olifant geschilderd worden maar ook bekleed worden met kralen of papier. Ook is het mogelijk om op de olifant te tekenen.
nieuwe datum volgt nog 14:00-17:00  €15,00 (inclusief olifant en deco materialen, koffie en thee natuurlijk)

Pompoen van jute.
Weer eens wat anders dan de gewone pompoenen. Speciaal voor Halloween het project pompoenen van jute. Deze leuke pompoenen zijn eenvoudig te maken en staan erg mooi als decoratie.
nieuwe datum volgt nog 20:00-22:00uur prijs € 12,50 (inclusief materialen, koffie en thee natuurlijk)

Papieren bloemen maken
Behalve koffie zetten met koffiefilters kan je er ook prachtige bloemen van maken. Tijdens deze workshop laat ik je zien hoe je dat doet en ga je zelf aan de slag, om aan het eind van de avond met een stel mooie rozen, van papier, naar huis te gaan.
nieuwe datum volgt nog 20:00-22:00uur prijs € 12,00 (inclusief materialen, koffie en thee natuurlijk)

Kleurrijke schilderijen
Wordt je ook zo vrolijk van schilderijen met koeien of dikke dames? Tijdens deze workshop ga je aan de slag met een al voorgetekend doek. Bepaal je eigen kleuren, geef je eigen draai aan het schilderij! Hierdoor ga je naar huis met een fantastisch vrolijk schilderij! (Je hebt hier geen schilderervaring voor nodig)
nieuwe datum volgt nog 14:00-17:00 uur, prijs € 20,--  (inclusief alle nodige materialen, koffie en thee natuurlijk)

Kerstkaarten maken 
Dit jaar eens geen kerstkaart van papier, maar een klein cadeautje voor door de brievenbus. We gaan bezig met vilt, kralen en garen. 
Donderdagavond november 20:00-21:30 uur kosten €12,50 (inclusief papier, materialen, koffie en thee natuurlijk)

Kerstengel van klei

Op een eenvoudige manier gaan we een kerstengel maken van klei. Mooi om neer te zetten als decoratie.
nieuwe datum volgt nog14:00-17:00 uur kosten €20,--  (inclusief alle nodige materialen, koffie en thee natuurlijk)

Kerst thema shadow box (diorama)
Een shadow box, ook wel diorama genoemd, is een doosje met een leuke voorstelling erin gedecoreerd. Deze avond gaan we een leuk kerst/winter tafereeltje maken. Een mooi decorstukje voor in huis. Maar ook leuk om als cadeautje weg te geven.
nieuwe datum volgt nog, 20:00-22:00 uur € 15,-- (inclusief alle nodige materialen, koffie en thee.

Kleurrijk dier schilderijen
Wordt je ook zo vrolijk van schilderijen met koeien of dikke dames? Tijdens deze workshop ga je aan de slag met een al voorgetekend doek. Bepaal je eigen kleuren, geef je eigen draai aan het schilderij! Hierdoor ga je naar huis met een fantastisch vrolijk schilderij! (Je hebt hier geen schilderervaring voor nodig)
13:30-16:30 uur, prijs € 20,--  (inclusief alle nodige materialen, koffie en thee natuurlijk)

3D kat decoreren
Versier je eigen kat. Tijdens de workshop krijg je een papiermache kat die versiert mag worden op verschillende manieren. zo kan de kat geschilderd worden maar ook bekleed worden met kralen of papier. Ook is het mogelijk om op de kat te tekenen.
20:00-22:00  €15,00 (inclusief kat en deco materialen, koffie en thee natuurlijk)

Notan knippen
Notan is een Japanse kunst en een compositorische term voor het contrast tussen donker-licht. Het is een samenspel van licht en donker, positief en negatief, en de gevolgen van alle tegenstellingen die gecreëerd worden door middel van harmonie en evenwicht. Tijdens deze workshop gaan we bezig met het ontwerpen van een mooie indeling, vervolgens uitknippen/snijden en opplakken. Zo maak je jou eigen notan kunstwerk.
20:00-22:00  €12,00 (inclusief olifant en deco materialen, koffie en thee natuurlijk)

Servies schilderen
Je eigen gestylde servies. In deze workshop gaan we servies beschilderen met leuke tekeningen en of teksten. Op deze manier kan je jou eigen mok helemaal naar eigen smaak pimpen. Ook leuk als cadeautje of voor jezelf.
 20:00-21:30 uur kosten €10,-- (vergeet niet je eigen servies (mok of kop en schotel) mee te nemen, koffie en thee natuurlijk)

Lettering en doodels (verschillende lettertypes schrijven)
Je favoriete quote in mooi vormgegeven letters... Je handgeschreven boodschap op een ansichtkaart... Je gaat het leren tijdens te workshop Handlettering. Wat ga je doen?We starten met een introductie van verschillende soorten fonts. We gaan oefenen met verschillende technieken en kijken hoe je woorden kunt versterken door het gebruiken van bepaalde lettertypes en vormen.Vervolgens gaan we oefenen met allerlei vormen van opmaak. We maken verschillende schetsen, in de vorm van bij voorbeeld een rechthoek, ovaal of vierkant, en kijken hoe je je tekst zo mooi mogelijk op papier krijgt. Daarna is er tijd voor het maken van je definitieve schets in potlood en het uitwerken van je schets in pen.
20:00-21:30 uur kosten €15,-- (inclusief materialen, koffie en thee natuurlijk)

Paasdecoratie
Een gezellige avond creatief bezig zijn voor pasen. We gaan tijdens deze workshop een leuke paasdecoratie maken in een theekopje.
20:00-22:00 kosten €15,--  (inclusief materialen, koffie en thee natuurlijk)

workshop schilderen
workshop paaseieren decoreren
workshop vogelhuisje
workshop vogelschommel
Workshop Vakantie shadow box
Flessen beschilderen 

Pompoen van klei
oktober

Skeletbladeren schilderen
herfst

stijlvolle advent kalender maken
november 

sinterklaas huisjes maken
november

kerstboom van vilt
december

Tangels en doodles tekenen
informatie volgt binnenkort

Masker maken
informatie volgt binnenkort

Broche broderie
informatie volgt binnenkort

Kleurrijke olifant schilderen
informatie volgt binnenkort