Workshops op locatie

workshops op locatie

Workshops op locatie

Hallo allemaal,

Zou je graag met een groepje een workshop willen en wil je zelf bepalen waar deze workshop plaats vind zoals b.v. bij jou thuis. Dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik kom met alle materialen naar de locatie toe en geef vervolgens de workshop die jij graag wil!

Mijn workshops zijn geschikt voor alle leeftijden vanaf 6 jaar.

Ik ben een ervaren docent en workshop docent.

Hieronder een overzicht van workshops:

Herfstboom schilderen

Herfstboom op doek, 40x120cm

Stap voor stap gaan we een langwerpig schilderij maken met acryl. Samen schilderen we een berkenboom  met prachtige herfstkleuren.

Pompoen snijden

Halloween pompoen snijden

Met Halloween in aantocht is het super leuk om een pompoen voor het huis te hebben. Tijdens deze workshop gaat iedereen zijn eigen pompoen snijden. 

Natuurtekenen

Workshops natuurtekenen. 

Ben jij een natuurliefhebber en wil je graag eens op een andere manier kennismaken met de natuur? Wil je genieten van de dingen om je heen. leren kijken op een andere manier dan je gewend bent.

als je denkt: ‘ik zou best willen maar ik kan nauwelijks een poppetje tekenen, dus daar hoef ik niet aan te beginnen’. dan zal je verbaasd staan van wat je op zo’n workshop ineens allemaal blijkt te kunnen. als je al wat ervaring hebt, maar er om een andere reden nooit meer iets aan doet, is dit een leuke gelegenheid om je weer verder te ontplooien.

Een wandeling in de natuur wordt geheel anders door natuurtekenen. Leren waarnemen en kennismaken met de natuur op een andere manier. Genieten van de dingen om je heen (mindfullness). Voeling krijgen met de natuur.

 • vertrek vanuit verzamelpunt
 • we gaan wandelend het natuurgebied in
 • een korte kennismaking
 • uitleg van de workshop
 • klein stukje kleurenleer, de werking van kleuren in de natuur
 • leren waarnemen en voelen
 • uitleg techniek ‘schetsen’
 • opdracht 1 en 2
 • korte evaluatie
 • korte uitleg opdracht 3
 • korte evaluatie

Tijdsduur ongeveer 3 uur

Materialen om mee te nemen:
Om voeling te hebben met de natuur, zitten we tijdens de cursus op de grond. Neem daarom eventueel een plaid of zitlap mee. als u dit niet prettig vindt kunt u eventueel een krukje of klapstoeltje meenemen. Voor tekenmaterialen hoeft u niet zelf te zorgen. Zorg er wel voor dat u naar weersomstandigheden gekleed bent.

 


Cartoon tekenen
Cartoon Me! Hoe zie jij eruit als cartoon? word jij een superheld of Mangafiguur? Samen stap voor stap een cartoon tekenen van jezelf of favoriete persoon.

maga(Zine)
Zine maken dit is een soort mini magazine geheel zelf gemaakt Mocht je nog niet bekend zijn met de term ‘zine’: een zine is een zelf uitgegeven, handgemaakt magazine, waarin tekst en beeld worden gecombineerd. Vaak worden de tijdschriften gedrukt via een fotokopieermachine, en in een kleine kring verspreid.

Illustratie
Onze hele samenleving is geïllustreerd, overal komen wij visuele toelichtingen tegen. Tijdens de workshop illustratie gaan we bezig met het maken van een eigen illustratie met verschillende materialen.

Kerstkaarten schilderen met aquarel
Naar voorbeeld schilderen met aquarel potlood en aquarelverf.

Mini cursus: Bloemen schilderen met aquarel
Deze minicursus bestaat uit vier schilderlessen. Tijdens deze lessen leer je de basisvaardigheden, bloemen tekenen en schilderen met aquarel potlood en aquarelverf.

Mok bebloemen
In deze workshop gaan we mokken beschilderen met bloemen. Op deze manier kan je een mok helemaal naar eigen smaak pimpen. Ook leuk als cadeautje of voor jezelf.

Art-Journaling, thema: vakantie
Een art journal is een visueel dagboek, een plek waar je kunt experimenteren, verbeelden, herinneren, nieuwe technieken proberen en je dagelijks leven documenteren met meer dan woorden alleen. Je schrijft nog steeds, maar je maakt ook schetsen, voegt foto`s toe of maakt complete collages. bijvoorbeeld recepten, vakanties, krantenknipsels, recensies van concerten, lijstjes… eigenlijk alles wat `zichtbaar` is.


Stenen schilderen
Beschilderen van stenen met b.v. een leuke spreuk of mooi motief.

Dreamcatchers/windmobiel maken
Dreamcatchers zijn er in allerlei soorten en maten en past helemaal in een Bohemian interieur thuis. Maar ook voor buiten zijn windmobielen in allerlei vormen te vinden op internetTijdens de workshop ga je een dreamcather maken geheel in eigen stijl.

 

Decoupage Paaseieren.
De lente is weer begonnen en dat betekent dat het binnenkort weer Pasen is! In deze workshop gaan we donderdagavond 24 maart paaseieren versieren. Een heerlijke oude traditie die nooit minder leuk is geworden!

Vogelhuisje pimpen
Iedereen heeft wel een vogelhuisje in zijn of haar tuin. Maar nu heb je de kans om deze vogels een heel speciaal huisje te geven. Kom met een aantal vriendinnen een vogelhuisje ‘pimpen’ bij atelier-cana. Een vogelhuisje is leuk voor in de tuin maar kan ook als decoratie in huis.

Natuurtekenen
Een wandeling in de natuur wordt geheel anders door natuurtekenen. Leren waarnemen en kennismaken met de natuur op een andere manier. Genieten van de dingen om je heen (mindfullness). Voeling krijgen met de natuur.

Dikke dames schilderen
Wordt je ook zo vrolijk van de Dikke Dames schilderijen? Tijdens deze workshop ga je aan de slag met een al voorgetekend doek. Bepaal je eigen kleuren, geef je eigen draai aan het schilderij! Hierdoor ga je naar huis met een fantastisch leuk Dikke Dame schilderij! (Je hebt hier geen schilderervaring voor nodig)

3D Olifant schilderen 
Versier je eigen olifant. Tijdens de workshop krijg je een papiermache olifant die versiert mag worden op verschillende manieren. zo kan de olifant geschilderd worden maar ook bekleed worden met kralen of papier. Ook is het mogelijk om op de olifant te tekenen.

Pompoen van jute.
Weer eens wat anders dan de gewone pompoenen. Speciaal voor Halloween het project pompoenen van jute. Deze leuke pompoenen zijn eenvoudig te maken en staan erg mooi als decoratie.

Papieren bloemen maken
Behalve koffie zetten met koffiefilters kan je er ook prachtige bloemen van maken. Tijdens deze workshop laat ik je zien hoe je dat doet en ga je zelf aan de slag, om aan het eind van de avond met een stel mooie rozen, van papier, naar huis te gaan.

Kleurrijke schilderijen
Wordt je ook zo vrolijk van schilderijen met koeien of dikke dames? Tijdens deze workshop ga je aan de slag met een al voorgetekend doek. Bepaal je eigen kleuren, geef je eigen draai aan het schilderij! Hierdoor ga je naar huis met een fantastisch vrolijk schilderij! (Je hebt hier geen schilderervaring voor nodig)

Kerstkaarten maken 
Dit jaar eens geen kerstkaart van papier, maar een klein cadeautje voor door de brievenbus. We gaan bezig met vilt, kralen en garen. 

Kerstengel van klei
Op een eenvoudige manier gaan we een kerstengel maken van klei. Mooi om neer te zetten als decoratie.


Shadow box (diorama)
Een shadow box, ook wel diorama genoemd, is een doosje met een leuke voorstelling erin gedecoreerd. Deze avond gaan we een leuk thema tafereeltje maken. Een mooi decorstukje voor in huis. Maar ook leuk om als cadeautje weg te geven.

Kleurrijk dier schilderijen
Wordt je ook zo vrolijk van schilderijen met koeien of dikke dames? Tijdens deze workshop ga je aan de slag met een al voorgetekend doek. Bepaal je eigen kleuren, geef je eigen draai aan het schilderij! Hierdoor ga je naar huis met een fantastisch vrolijk schilderij! (Je hebt hier geen schilderervaring voor nodig)

 

3D kat decoreren
Versier je eigen kat. Tijdens de workshop krijg je een papiermache kat die versiert mag worden op verschillende manieren. zo kan de kat geschilderd worden maar ook bekleed worden met kralen of papier. Ook is het mogelijk om op de kat te tekenen.

 

Notan knippen
Notan is een Japanse kunst en een compositorische term voor het contrast tussen donker-licht. Het is een samenspel van licht en donker, positief en negatief, en de gevolgen van alle tegenstellingen die gecreëerd worden door middel van harmonie en evenwicht. Tijdens deze workshop gaan we bezig met het ontwerpen van een mooie indeling, vervolgens uitknippen/snijden en opplakken. Zo maak je jou eigen notan kunstwerk.


Servies schilderen
Je eigen gestylde servies. In deze workshop gaan we servies beschilderen met leuke tekeningen en of teksten. Op deze manier kan je jou eigen mok helemaal naar eigen smaak pimpen. Ook leuk als cadeautje of voor jezelf.

Handlettering en doodels (verschillende lettertypes schrijven)
Je favoriete quote in mooi vormgegeven letters… Je handgeschreven boodschap op een ansichtkaart… Je gaat het leren tijdens te workshop Handlettering. Wat ga je doen?We starten met een introductie van verschillende soorten fonts. We gaan oefenen met verschillende technieken en kijken hoe je woorden kunt versterken door het gebruiken van bepaalde lettertypes en vormen.Vervolgens gaan we oefenen met allerlei vormen van opmaak. We maken verschillende schetsen, in de vorm van bij voorbeeld een rechthoek, ovaal of vierkant, en kijken hoe je je tekst zo mooi mogelijk op papier krijgt. Daarna is er tijd voor het maken van je definitieve schets in potlood en het uitwerken van je schets in pen.


Paasdecoratie
Een gezellige avond creatief bezig zijn voor pasen. We gaan tijdens deze workshop een leuke paasdecoratie maken in een theekopje.

workshop paaseieren decoreren
informatie volgt binnenkort

workshop vogelhuisje
informatie volgt binnenkort

workshop vogelschommel
informatie volgt binnenkort

Flessen beschilderen 
informatie volgt binnenkort

Pompoen van klei
oktober

Skeletbladeren schilderen
herfst

stijlvolle advent kalender maken
november 

sinterklaas huisjes maken
november

kerstboom van vilt
december

Tangels en doodles tekenen
informatie volgt binnenkort

Masker maken
informatie volgt binnenkort

Broche broderie
informatie volgt binnenkort

Kleurrijke olifant schilderen
informatie volgt binnenkort

prijzen

workshop per uur €30,-
materiaalkosten zijn verschillend per workshop en afhankelijk van het aantal mensen.
reiskosten € 0,19 per km

minimaal 5 personen.